Category Archives: Uncategorized

En våt festivalsommer

Det er synd at festivaler er så væravhengig. Dårlig vær kan ødelegge opplevelsen fullstendig, men samtidig er det noe eget med å stå ute under en åpen himmel og høre på god musikk. Vi har i mange år fulgt http://www.kvinesdalrockfestival.no/ og det er tydelig at værforhold nå begynner å påvirke organiseringen av denne og andre festivaler. Mange av deltakerne bor nå på hotell, i campingvogn eller i hytter. Grunnen er enkel, det blir litt for vått å ligge i telt. Alt blir vått og det er ubehagelig.

 

I tillegg er mange av oss blitt for vant til å ha det komfortabelt. Vi er vant til å kunne dusje når vi vil og ikke minst, dusje i varmt vann. Folk er heller ikke vant til å skulle fryse, eller sitte i kalde og våte klær. Så selv om man vil ha den unike stemningen som man kun finner på en festival, så er det mange som kvier seg for alt annet som følger med. Spesielt våte klær og det å fryse om natten. Heldigvis er det flere og flere festivaler som nå tilbyr både rimelige overnattingsløsninger i form av teltplasser og dyrere løsninger i form av hotellrom og hytter. Så selv om det blir en våt festivalsommer, så kan man være tørr.

Interessant å se på ordvalgene

Lommemannen er en av de mest kjente serieforbryterne i Norge. Det er skrevet mye om ham og da spesielt om hvordan han så ut. Ser man på siden Les mer om hans signalement så er dette faktabasert. Beskrivelsen er kun beregnet som et ledd i å identifisere ham. Det er ingen fiksjon, men kun fakta. Samtidig så er det verdt å merke seg at konteksten gjør at man tillegger ordene en ekstra mening.

 

Dette betyr ikke at ordene er ment å være noe annet enn faktabasert, men mer at de som leser automatisk tolker ordene. Dette er noe som både gjøres bevist og ubevist. Så denne saken er interessant å bruke som en basis for en analyse av hvordan ord tolkes og brukes i forskjellige sammenhenger. Dette er selvsagt meget viktig når man ser på Internett er et skriftlig medium, hvor det er viktig å være svært bevist på hvordan man formidler kunnskap. Det er helt essensielt å vurdere mottakeren, slik som man har gjort i denne saken.
Husk at ditt budskap skal tolkes og det kan være vanskelig å sette deg i en annen situasjon. Så husk å vurdere ordvalgene dine nøye, så du er sikker på at du uttrykker deg klart og konsist.

Et kritisk blikk

Det er mye informasjon tilgjengelig på internett, men det er viktig å være kritisk til det som står der. Derfor lønner det seg å se på Takk til våre sponsorer siden. Sponsorer bidrar med penger og derfor kan de ha innflytelse på det som skrives på nettsiden. Nå tror jeg ikke at de som skal bygge VIF stadion nødvendigvis lar seg påvirke av sponsorene, men det er greit å vite. Man vet jo at rike onkler, som også er sponsorer, har hatt stor innflytelse på både hvor hjemmebaner skal være, farger på drakten og annet.

I Norge er det enda ikke spesielt vanlig å ha sponsorer, men det begynner å bli mer og mer vanlig. Så nordmenn må begynne å tenke etter og ikke minst, begynne å være kritisk til innholdet på nettsider. De fleste av oss er vant til å tenke kritisk i forhold til aviser, som har forskjellige politiske ståsted, så det er bare snakk om å flytte fokuset til nettet. Så neste gang du er ute å leser en interessant artikkel så bør du også sjekke hvem som lønner forfatteren. Er det faste sponsorer, vilkårlige sponsorer, er forfatteren fast ansatt, osv. Dette vil gi deg viktig informasjon som vil la deg tolke artikkelen med god nok bakgrunnskunnskap.

Mye sponsing på nett og tv

Det er overraskende hvor mange nettsider som har en: våre sponsorer avdeling. Det er selvsagt dyrt å være på nett i dag og ikke minst, det er dyrt å skulle drive en mindre bedrift. Slik sett representerer sponsorer en kjærkommen ekstra inntekt, uten ekstra innsats. Det er på mange måter det samme som å skulle få betalt for å ha reklame for andre bedrifter på firma bilen eller annet. Så konseptet er ikke nytt.

Det som kanskje er noe overraskende er hvor mange forskjellige selskaper som nå kan tiltrekke seg sponsorer. Selskaper som ikke før hadde mulighet til å få større, kanskje nasjonale sponsorer, kan få mulighetene til dette på nett. Grunnen er enkel; på nett er det viktig å være sponsor på mange nettsider for å få gode resultater. Dermed er det mulig for selskaper som geografisk sett er lokalisert i utkanten av de store byene å tiltrekke seg nasjonale sponsorer.

Et annet viktig poeng er at mange av sponsorene også tilbyr tjenester som er geografisk uavhengige. Dermed behøver man ikke å ta hensyn til geografisk beliggenhet slik som man gjorde før. Dette åpner for flere inntektsmuligheter for stiftelser og mindre bedrifter.

Å spille golf innebarer å vare medlem i en golfklubb

Det er en stor ulempe, i mine øyne, med å være glad i å spille golf, medlemskap. Reglene rundt dette er blitt noe løsere de siste årene, men fremdeles er det strenge krav om medlemskap.
Jeg tilhører Sunnmøre golfklubb som ikke har de strengeste reglene. Likefult. gå til nettsiden: les mer om medlemskap her eller klikk på linken  . Det er en del krav og forventinger til golfspillere.

Akurrat dyrt o spille golf!

Jeg forstår det på en måte. For det er dyrt å vedlikeholde gressplenen og det er mye utgifter når man skal drive en golfbane. Så å ha uerfarne golfere løpende rundt og slå noen slag her og der, er ikke alltid like heldig.
På den annen side, hvis man skal ha flere til å bli interessert og ikke minst, være villig til å etter hvert begynne å betale mer for å spille, så må man ha en større og bredere rekrutering. Golf har fremdeles et rykte på seg til å være en overklasse sport og ikke minst, en sport som krever at man har en god økonomi. Så en lavere terskel for å være medlem i en golfklubb er nødvendig for å sikre god nok rekrutering.

En uforglemmelig bursdagsfeiring

Jeg er nå engang blitt så gammel at bursdager ikke lenger er feiring med ballonger og kaker, men heller en rolig sammenkomst med nærmeste familie. Til nød litt kaffe og en kake. Derfor er det ekstra morsomt når mann og barn går sammen for å gjøre litt ekstra stas på bursdagen. I år fikk jeg både reise, hotell og billetter til Fagerborgrevyen!

Innsjekking på hotell

Feiringen begynner med innsjekking på hotell og selvsagt shopping! Er man i hovedstaden så er shopping et must! I alle fall for meg! Det er noe eget med å gå å titte i vinduene i storbyen enn i vår lille by på landet. I tillegg blir det spesielt å skulle ha en handletur sammen med mine voksne døtre. Heldigvis synes min mann det bare er greit å ha litt tid for seg selv, uten å måtte traske etter damer inn og ut av butikker! På kvelden er det på tide å glede seg over min niese i Fagerborgrevyen, http://www.fagerborgrevyen.com. Revyen får alltid fantastiske anmeldelser og jeg har bare hørt godord om årets forestilling!

Dagen etter blir det selvsagt litt sightseeing. Man jo være litt turist også før min mann har lovet meg en romantisk middag på kvelden. Så det er godt å bli 29 (plus 21)!