Et kritisk blikk

Det er mye informasjon tilgjengelig på internett, men det er viktig å være kritisk til det som står der. Derfor lønner det seg å se på Takk til våre sponsorer siden. Sponsorer bidrar med penger og derfor kan de ha innflytelse på det som skrives på nettsiden. Nå tror jeg ikke at de som skal bygge VIF stadion nødvendigvis lar seg påvirke av sponsorene, men det er greit å vite. Man vet jo at rike onkler, som også er sponsorer, har hatt stor innflytelse på både hvor hjemmebaner skal være, farger på drakten og annet.

I Norge er det enda ikke spesielt vanlig å ha sponsorer, men det begynner å bli mer og mer vanlig. Så nordmenn må begynne å tenke etter og ikke minst, begynne å være kritisk til innholdet på nettsider. De fleste av oss er vant til å tenke kritisk i forhold til aviser, som har forskjellige politiske ståsted, så det er bare snakk om å flytte fokuset til nettet. Så neste gang du er ute å leser en interessant artikkel så bør du også sjekke hvem som lønner forfatteren. Er det faste sponsorer, vilkårlige sponsorer, er forfatteren fast ansatt, osv. Dette vil gi deg viktig informasjon som vil la deg tolke artikkelen med god nok bakgrunnskunnskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>